Carrie Mae Weems

Carrie Mae Weems. Estudios sociales és una exposició antológica a Sevilla sobre la fotógrafa nordamericana Carrie Mae Weems, els seus interessos i les seves preocupacions al voltant de la dona, la cultura afroamericana i el seu lloc en la història contemporània.

The Kitchen Table Series, Carrie Mae Weems, 1990.

"Buscava un canvi, però sobretot en la fotografia i en la història social de la dona. En la fotografia nordamericana mai hi va haver dones negres parlant per si mateixes i aquesta sèrie la col·loca en el seu centre. La raça no passa a segon pla: qui parla a la càmera i es confronta amb ella és una dona negra". Carrie Mae Weems sobre The Kitchen Table.

"Només reclamant la història com a pròpia la podem deconstruir. Només llavors aconseguirem parlar des de dins de la història i no des de fora. Situar-se a fora, pretextant la especificitat de la teva cultura, és una falsetat. No hi ha fora de la història. Cal apropiar-se d'ella per a pensar-la i refer-la avui. Així la història antiga es converteix en moderna i el abans en ara. D'aquesta manera es pot albirar el final del capitalisme; no de la modernitat, sinó del capitalisme, com a imperi dels homes blancs. És un nou començament". Carrie Mae Weems a l'entrevista de Juan Bosco Díaz-Urmeneta del suplement de El Pais, Babelia, del 12 de juny de 2010.